Links & Tips

Links 

Algemene toeristen informatie 

Portugal volgens Wikipedia

Snel Portugees leren op DVD

50Plusplein Toerisme

Graham's port

Algarve Toeristische Gids!

 Tips 

Hieronder treft u een aantal praktische tips en suggesties voor het huren van een accommodatie en om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wij wensen u een zeer aangenaam verblijf!

 Verhuurprijzen: Informeer altijd bij de verhuurder of beheerder wat er wel en niet in de prijs begrepen is. In de meeste gevallen komen er bij de vermelde verhuurprijzen nog kosten bij zoals; elektra/gas, plaatselijk toeristenbelasting, gebruik linnengoed en eindschoonmaak. 

Waarborgsom: Een waarborgsom is gebruikelijk. Dit bedrag krijgt u bij vertrek weer terug, mocht er onverhoopt tijdens uw verblijf schade zijn ontstaan door uw toedoen, wordt dit met de borg verrekend. Let er wel op dat schade welke u bij aanvang aantreft, deze direct te melden bij de verhuurder of beheerder.

Kortingen: Voor een langer verblijf kunt u bij de verhuurder informeren of deze speciale verhuur tarieven heeft. Denk ook aan een mogelijke vroegboekkorting en de senioren onder u kunnen eens vragen naar een seniorenkorting.

Faciliteiten: op en rond uw accommodatie Als u een keuze van een accommodatie heeft gemaakt informeer dan bij de verhuurder eens naar de seizoenfaciliteiten en welke open of gesloten zijn. Sommige faciliteiten zijn immers seizoen gebonden. Voor de mindervalide onder u, informeer bij de eigenaar of beheerder of de accommodatie daar geschikt voor is. 

Huisdieren: Heeft u een huisdier die u graag mee wilt nemen en de verhuurder is daarmee akkoord vergeet u dan niet het sinds 2004 verplichte EU-paspoort voor uw huisdier. 

Verzekeringen: Het is eigenlijk overbodig om u te adviseren over uw persoonlijke verzekeringen, wij gaan ervan uit dat u dit in ieder geval geregeld heeft. Wel willen wij u er op wijzen een annuleringsverzekering af te sluiten, als u om welke reden dan ook niet naar uw accommodatie kunt is dit risico ook verzekerd.

Boeken: Wanneer u een mooie accommodatie heeft gevonden, wacht dan niet te lang met deze te boeken, want de meest gewilde overwinteraccommodaties zijn zeer snel volgeboekt. Voorkom dus een teleurstelling.